Caruna banner
Caruna slider photo
Caruna slider photo
Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 650 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 150 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Ylläpidämme ja kehitämme jatkuvasti verkkoamme, jotta se toimii mahdollisimman hyvin kaikissa olosuhteissa myös tulevaisuudessa.

Carunassa työskentelee noin 270 henkilöä ja yhtiö työllistää suoraan yhteensä 1 800 työntekijää eri puolilla Suomea. Rekrytoimme jatkuvasti uusia osaajia Espoon Leppävaarassa olevaan toimipisteeseemme. Carunan suurimmat toiminnot ovat verkon suunnittelu ja rakennuttaminen, asiakaspalvelu ja verkon käyttö, joissa tarvitaan sähköteknisen osaamisen lisäksi kaupallista ja asiakaspalveluosaamista. Myös IT on keskeisessä roolissa ydinliiketoimintaa tukevien järjestelmien kehittämisessä ja ylläpitämisessä.

Tarjoamme monipuolisia urapolkuja, vahvaa yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuden kasvaa liiketoimintamme mukana. Omajohtamisen toimintamallin mukaisesti kannustamme jokaista työntekijäämme ottamaan vastuuta, tekemään aloitteita ja kehittämään itseään. Haluamme luoda innovatiivisen työympäristön, jossa sinulla on mahdollisuus kehittyä työssäsi ja oppia uutta.

Lisätietoja: www.caruna.fi
Kysymyksiin vastaa: Maija Vuorimies, HR Manager

Miten haluat, että työnhakija lähestyy yritystänne?

– Työpaikkailmoituksissamme on tyypillisesti yhteyshenkilö, eli joko kysymällä lisätietoja puhelimitse tai sähköpostilla tai laittamalla suoraan hakemuksen rekrytointijärjestelmämme kautta. Lähetetyn hakemuksen perään soittamisella on toki positiivinen merkitys, mutta ei kuitenkaan ratkaiseva. Soittaessa kannattaa kertoa esimerkiksi, että on todella kiinnostunut paikasta ja uskoo olevansa siihen hyvä tekijä.

Millaisen koulutuksen tehtävänne vaativat?

– Yliopisto, ammattikorkeakoulu tai esimerkiksi yo-merkonomi.

Kuinka merkittävää muualta hankittu kokemus on koulutukseen nähden ja onko alalla vaatimuksia muodollisesta pätevyydestä?

– Alan työkokemuksella on positiivinen merkitys, jolloin muodollinen tutkinto ei ole enää niin tärkeä. Sekä koulutuksen että työkokemuksen kautta hankittu ammattitaito on arvostettua meillä.

Miten kuvailisit itseäsi haastattelijana?

– Pyrin käyttäytymiskokemuspohjaiseen haastatteluun, eli kyselen kokemuksia ja käyttäytymistä vastaavissa tilanteissa. Olen hyvin ystävällinen, eikä hakijan tarvitse jännittää yhtään ylimääräistä. Moniin tilanteisiin haetaan sitä hyvää osaamista ja haastatteluissa selvitetään, miten hakijan osaaminen näkyy työtilanteissa.

Miten työhaastatteluun kannattaa pukeutua?

– Niin sanottu business casual -tyyli eli siisti ja rento. Meillä ei tyypillisesti olla puku päällä, mutta ei sekään ole missään nimessä kiellettyä. Kaikki siisti ja asiallinen sopii, mukaan lukien farkut.

Mitä työhaastatteluun kannattaa ottaa mukaan?

– CV ja työtodistukset riittävät.

Osoittaako työnhakija olevansa aktiivinen, jos hän soittaa itse haastattelun jälkeen vai onko se ennemminkin häiritsevää?

– Suhtaudumme positiivisesti hakijan omaan aktiivisuuteen, mutta se ei ole ratkaisevaa.

Kuinka kauan on realistinen aika odottaa myöntävää vastausta tai kutsua jatkohaastatteluun?

– Tämä vaihtelee jonkun verran, useimmiten viikosta kahteen. Valitettavasti aina silloin tällöin haastattelijasta riippumattomista syistä yhteydenotto voi venähtää kolmeen viikkoon.

Kuinka nopeasti työntekijä voi yleensä aloittaa työt?

– Yleensä paikka on jo vapaa, joten työntekijän toivotaan aloittavan mahdollisimman pian, mutta ilman muuta hyvän hakijan kohdalla odotamme, että hänellä esimerkiksi päättyy irtisanoutumisaika edellisessä työpaikassa.

Millaiset työajat yrityksessänne on ja kuinka hyvin ne joustavat muun elämän mukaan?

– Carunalla on käytössä liukuva työaika. Työpäivinä tulee olla tavoitettavissa tai työpaikalla aamuyhdeksästä kolmeen iltapäivällä. Aikaisintaan aamulla voi tulla kuudelta ja liukuma päättyy iltakuudelta. Yrityksessämme on myös etätyömahdollisuus, tyypillisesti meillä tehdään yhdestä kahteen etäpäivää kuukaudessa, osa kerran viikossa, mutta harvoin sen enempää.

Kuinka hyvät etenemismahdollisuudet yrityksessänne on?

– Carunalla kannustetaan henkilökohtaisen kasvupolun rakentamiseen ja käyttämään tilaisuuksia hyväkseen siirtymällä tehtävästä toiseen. Välillä voi toimia asiantuntijatehtävissä ja välillä tiimin tai projektin vetäjänä. Myös omatoimista aktiivista kouluttamista ja muuta osaamisen kasvattamista tuetaan.

Maksetaanko tehtävästä työehtosopimuksen mukaista vähimmäispalkkaa vai onko yrityksessänne tapana neuvotella henkilökohtaiset palkat?

– Aina vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa, mutta kokemuksen, osaamisen ja pätevyyden mukaan on mahdollista saada enemmänkin.

Millainen palkkaneuvottelija olet itse ja millaisia argumentteja toivot kuulevasi vastapuolelta?

– Omia argumenttejani ovat työehtosopimuksen mukaiset palkat ja yrityksemme oma sisäinen vaativuusluokkiin perustuva palkkataulukko. Toivon, että työntekijä perustelee palkkatoiveensa osaamisellaan ja pätevyydellään.

Caruna

Caruna logo
Arvosana:
0
Arvostelua:
0

Sijainti: Espoo
Puhelin:  020 520 20
Kotisivu:  www.caruna.fi/
Osoite: Upseerinkatu 2, 02600 Espoo

Avoimet työpaikat

Jätä arvostelu