Consti banner

Korjausrakentamisen työpaikat ovat arvostettuja, koska niissä huolehditaan Suomen tärkeimmästä omaisuudesta, kiinteistöistä.


Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja teknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Se tarjoaa kattavasti talotekniikan, linjasaneerauksen, korjausurakoinnin, julkisivusaneerauksen sekä muiden vaativien rakennuskohteiden korjausrakentamisen palveluita ja teknisiä palveluita sekä asuintaloille että toimitiloille ja julkisiin rakennuksiin.

 

Consti Yhtiöt etsii jatkuvasti päteviä ammattilaisia työntekijöiksi, toimihenkilöiksi ja esimiehiksi. Arvostamme alan koulutusta, kokemusta ja hyviä yhteistyötaitoja. Hyvä korjausrakentaja löytää oikean sävelen sekä asiakkaiden että työkaverien kanssa.

 

Työpaikka Constissa tarjoaa hyvän työympäristön, kehittyvän yrityksen reilun hengen sekä paljon mahdollisuuksia oman ammattitaidon kehittämiseen.

Kysymyksiin vastaa: Sanna Rantsi, HR-päällikkö

Miten haluat, että työnhakija lähestyy yritystänne?

– Toivomme kaikkien hakemusten tulevan Constille nettisivujemme kautta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen suosittelen lämpimästi, että yritykseen vielä soitetaan perään. Jos ei mitään muuta keksi, niin toki voi kysyä sen perinteisen, eli tiedustella, onko hakemus tullut perille. Jos itse soittaisin, kertoisin olevani todella halukas tulemaan yritykseen töihin ja kysyisin oletteko varmasti huomanneet hakemukseni.

Millaisen koulutuksen tehtävä vaatii?

– Suorittavan tason tehtävät vaativat pääsääntöisesti ammattikoulun, joko LVI-, sähkö- tai rakennusalalta. Työmaatoimihenkilöistä iso on insinööritaustaisia, mutta tarkka koulutuslinja riippuu toki paljon työtehtävästä. Ammattikorkeakoulupohja on kuitenkin perusvaatimus.

Onko muutoin hankittu osaaminen kuinka merkittävää koulutukseen nähden ja onko alalla vaatimuksia muodollisesta pätevyydestä?

– On merkittävää. Mitä enemmän on työkokemusta, niin paremmin työt sujuvat. Rakentaminen on vaativaa työtä eikä sitä ei voi tehdä vasemmalla kädellä, eli on todella merkittävää. Toki työntekijöitä tulee myös suoraan koulun penkiltä, mutta aluksi he kulkevat enemmän mukana oppimassa.

Kannattaako hakemuksessa painottaa enemmän henkilökohtaisia ominaisuuksia vai työn tai koulutuksen kautta kertynyttä pätevyyttä?

– Tätä on mahdoton sanoa yksiselitteisesti, sillä se on niin tilannekohtaista. Jos ei ole vielä kertynyt paljoa työkokemusta, kannattaa painottaa niitä hyviä puolia, joiden ansiosta uskoo kehittyvänsä hyväksi tulevaisuuden tekijäksi. Silti haluamme kuulla myös pitkän linjan ammattilaisilta, millä ominaisuuksilla työtä haetaan. Jos on paljon hakijoita hyvin vastaavilla kokemuksilla, henkilökohtaiset ominaisuudet ovat erittäin merkittäviä.

Miten kuvailisit itseäsi haastattelijana?

– Pitäisin itseäni ehkä enemmän rentona kuin kovin tiukkana haastattelijana, ehkä hieman yli puolen välin. Tosin itse en hoida Constin rekrytointeja käytännössä, vaan ne menevät esimiesten kautta. Sanoisin, että menee tosi paljon persoonan mukaan, kun kyse on ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Työnhakijan kannattaa adaptoitua haastattelijan mukaan, mutta muistaa myös, että haastattelijakin tekee niin. Eli se kaikkein tiukinkin esimies kyllä huomioi sen, jos hakijaa jännittää huomattavasti.

Miten työhaastatteluun kannattaa pukeutua?

– Puku päällä tuleminen voi ampua vähän yli, koska osassa haastatteluista saattaa mennä niin, että haastattelijalla on työvaatteet päällä. Rento, mutta siisti pukeutuminen, mutta ei vanhoja reikäisiä verkkareita. Omaa persoonaansa saa ilman muuta ilmentää myös pukeutumisessa. Tietysti jos hakee hallinnon työtehtäviin päällikkötasosta eteenpäin, niin puku voi olla ihan paikallaan.

Mitä työhaastatteluun kannattaa ottaa mukaan?

– Ihan perinteisesti CV ja työtodistukset, niiden lisäksi erilaiset luvat ja pätevyystodistukset, kuten tulityökortti tai vedeneristyslupa.

Osoittaako työnhakija olevansa aktiivinen, jos hän soittaa itse haastattelun jälkeen vai onko se ennemminkin häiritsevää?

– Kaikilla aloillahan on aina kiire, se on valitettava fakta. Jos kaikki haastattelussa käyneet hakijat soittelevat vuoron perään, se voi alkaa ärsyttää. Toisaalta se osoittaa myös, että todella haluaa paikan. Käännyn sen puoleen, että kannattaa soittaa kerran haastattelun jälkeen.

Kuinka kauan on realistinen aika odottaa myöntävää vastausta tai kutsua jatkohaastatteluun?

– Kaksi viikkoa on aika hyvä odotusaika, mutta aina on se mahdollisuus, että kysyy haastattelussa milloin kannattaa odottaa ratkaisuja. Jos muutaman viikon päästä ei kuulu, niin kannattaa soittaa. Käymme kuitenkin aina läpi aiempia hakemuksia muita tehtäviä varten, eli puhelu saattaa tulla pitkänkin ajan kuluttua.

Kuinka nopeasti työntekijä voi yleensä aloittaa työt?

– Pääsääntöisesti ihan sen mukaan, mitä sovitaan. Määräaikaiset toki alkaa silloin kun on se määrätty päivä, samoin jos alkaa uusi työmaa.

Millaiset työajat yrityksessänne on ja kuinka hyvin ne joustavat muun elämän mukaan?

– Rakennustyömaalla ollaan perinteisesti töissä 7 - 15.30. Pientä heittoa toki on, esimerkiksi asuintaloissa ei saa aloittaa metelöiviä töitä vielä aamuseitsemältä. Rakennusala sinänsä estää säännöllisen poikkeaman työajoissa, mutta jos esimerkiksi viikon ajan lapsen päivähoitojärjestelyt ovat jotenkin poikkeukselliset, niin tietysti joustoa on. Toimihenkilötehtävissä työaika on usein liukuva. Siihenkin pätee tietysti se, että jos on työmaatoimihenkilö, niin työaika noudattaa rakennustyömaan työaikoja.

Maksetaanko tehtävästä työehtosopimuksen mukaista vähimmäispalkkaa vai onko yrityksessänne tapana neuvotella henkilökohtaiset palkat?

– Consti maksaa vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja rakennusalalla on käytössä henkilökohtaiset palkanlisät, joissa on pikkuisen neuvotteluvaraa. Urakkahommat ovat tietysti eri asia, sehän riippuu ihan työntekijästä itsestään miten palkka ja aika kohtaavat. Mutta mitä enemmän työtehtävä vaatii asiantuntijuutta tai erityisosaamista, niin luonnollisesti neuvotteluvaraa löytyy enemmän.

Voiko Constilla edetä urallaan?


– Isona yrityksenä Consti tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuksia edetä urallaan.

Consti

Consti logo
Arvosana:
0
Arvostelua:
0

Sijainti: Muu
Puhelin:  0102886000
Kotisivu:  www.consti.fi/
Osoite: Hopeatie 2, 00440 Helsinki, Suomi

Avoimet työpaikat

Ei avoimia työpaikkoja tällä hetkellä
Jätä arvostelu