Olen huomannut, että ihmiset miettivät usein, minkälaista olisi työskennellä erilaisissa yrityksissä. Viikon Comptelilla työskennelleenä voin kertoa näkökulmani siihen, minkälaista on työskennellä globaalissa ohjelmointialan yrityksessä. Jo ensimmäisestä päivästä lähtien huomioni kiinnittyi siihen, mitä globaali yritys todellisuudessa tarkoittaa – sähköposteja Kuala Lumpuriin, Skype-keskusteluja Intiaan ja paljon matkustavia kollegoja. Sana globaali tuntuu usein kovin mahtipontiselta ja etäiseltä, mutta Comptelilla se näkyy ihan arkipäiväisessä elämässä.

Mitä erilaista globaalius sitten tuo työpäiviin? Minulle se tuo paljon mielenkiintoista vivahdetta omaan työhöni ja avartaa näkökulmaa. Pääsen jatkuvaan kanssakäymiseen erilaisista kulttuureista tulevien ihmisten kanssa, hiomaan entisestään englannin kielen taitoani ja toisaalta ymmärtämään sen, että Suomi on vain yksi toimija maailmanlaajuisessa kentässä. Saan perspektiiviä tekemiseeni ja kiinnostuksen tietää vielä tarkemmin, miten samat asiat koetaan toisissa maissa.

Globaaliuden lisäksi ensimmäinen viikko Comptelilla on avannut silmiäni sille, ettei yritys ole vieläkään valmis tai edes pyri siihen. Comptel pyrkii kehittymään aktiivisesti ja ratsastamaan aallonharjalla uusien teknologioiden suhteen. Täällä kehitetään työntekijöiden osaamista ja kannustetaan ottamaan uusia ideoita aktiivisesti käyttöön. HR-koordinaattorin näkökulmasta mahtavinta on, että pääsee mukaan kehittämään rekrytointiprosesseja, järjestämään innostavia yhteisiä hetkiä henkilöstön kesken ja toivottamaan uudet työntekijät lämpimästi tervetulleeksi.

Työskentely Comptelilla on siis täynnä kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa, itsensä haastamista uusien ideoiden suhteen ja yhteisten arvojen mukaan toimimista.

Rosita Wakkola
HR Coordinator

EI KOMMENTTEJA