Teracon on perheyritys, joka työllistää rakennesuunnittelun ammattilaisia toinen toistaan mielenkiintoisimpiin projekteihin. Heidän meriitteihinsä kuuluu muun muassa osallistuminen Pohjoismaiden suurimman ostoskeskuksen Mall of Scandinavian suunnitteluun sekä teräsrakenteiden suunnittelu Helsingin Hernesaaressa sijaitsevaan yleisenä saunana ja ravintolana toimivaan Löyly –rakennukseen. Isot ja onnistuneet projektit ovat matalan hierarkian ja toimivan yhteishengen tulos.

Teraconilla työsuhteet ovatkin parhaimmillaan monen kymmenen vuoden mittaisia ja vaihtuvuus on hyvin vähäistä. Tämä onkin yksi perheyrityksen tuomista eduista: kaikki tuntevat toisensa johtoportaasta lähtien ja asioihin pääsee todella itse vaikuttamaan. Tästä ovat yhtä mieltä suunnittelijana toimiva Jarkko Peltola, suunnittelujohtaja Tarmo Viljamaa, varatoimitusjohtaja Pasi Koivisto sekä toimitusjohtaja Seppo Salo.

– Avoimuuteen olemme kyllä ehdottomasti pyrkineet ja tuntuu siltä, että hyvin olemme myös onnistuneet, Seppo kertoo.

 – Organisaation pidämme tarkoituksellisesti matalana, vaikka tietysti nimellisesti pomoja löytyykin. Teemme kuitenkin kaikki kaikkea ja olemme samalla viivalla, Pasi jatkaa.

Vuorovaikutusta ja itsenäistä työskentelyä

Teraconin projektit ovat tyypillisesti teollisuus-, liike- ja urheilurakennuskohteita. Asumiskohteita, kuten kerros- ja omakotitaloja, he eivät tee lainkaan. Vaikka suunnittelijan työ on luovaa ja melko itsenäistä, hyvät vuorovaikutustaidot ovat silti avainasemassa projektien onnistumisen kannalta.

– Tarvitsemme hyvät lähtötiedot ennen kuin pääsemme viemään projektia eteenpäin. Myös meidän työpäivämme itsessään koostuvat hyvin pitkälti viestinnästä ja kommunikaatiosta, sekä asiakkaiden että kollegojen kanssa, Tarmo kertoo.

– Vaikka vuorovaikutustaidot ovat hyvin tärkeä ominaisuus, myös kyky itsenäiseen työhön ja keskittymiseen korostuu. Niitä tarvitaan erityisesti silloin, kun ratkotaan suunnitteluvaiheeseen kuuluvia pattitilanteita.

– Rakennuksen eri pilareiden ja palkkien tulee kohdata toisensa ja meidän tehtävänämme on miettiä, kuinka se käytännössä tapahtuu. Myös arkkitehtien näkemykset ja ratkaisut on otettava suunnittelussa huomioon niin, että rakennuksista saadaan toimivia kokonaisuuksia. Näiden asioiden pähkäily kuuluu päivittäiseen työhön.

HernasaariTeracon palkittu mm. Vuoden teräsrakenne -palkinnolla sekä Rakentamisen Ruusu -palkinnolla.

Palkittua osaamista

Miehet kertovat, että tehdystä työstä harvemmin kuulee kiitosta rakennusalalla. Hyväksi merkiksi voidaan yleisesti tulkita jo se, että asiakkaasta ei kuulu mitään ja siitä voi päätellä että he ovat tiettävästi tyytyväisiä tehtyyn työhön. Teraconilla kiitosta on kuitenkin saatu keskimääräistä useammin.

– Kyllä se erityisen paljon lämmittää sydäntä, että olemme saaneet niin paljon positiivista palautetta asiakkailta. Kun olemme onnistuneet ratkaisemaan jonkun vaikean asian ja ottamaan vielä huomioon kaikki siihen liittyvät yksityiskohdat, se saa heidät vaikuttuneiksi, Pasi iloitsee.

 – Sitten tietysti omanlaisensa kiitoksen antavat palkinnot, joita viime vuonna saimme koko firman mittakaavassa. Näihin kuuluu muun muassa Vuoden Teräsrakenne –palkinto sekä Rakentamisen Ruusu –palkinto, Seppo lisää.

Lopullisen työn näkeminen käytännössä nousee myös ammatin yhdeksi kohokohdaksi.

– Teemme paljon julkisia rakennuksia, jotka ovat kaikkien käytettävissä. On tietysti upeaa nähdä, kun oman työn jälki tulee niin laajasti näkyviin, Jarkko toteaa.

Ei työtä ilman hauskanpitoa

Syy, minkä takia miehet ovat viihtyneet Teraconilla niin hyvin piilee siinä, että ympäristössä on helppoa ja luontevaa toimia. Perheyrityksessä organisaatio on matala, päätökset tulevat nopeasti ja homma toimii.

– Minulle ainakin on tärkeää, että pystyn määräämään omat tekemiseni hyvin pitkälti ja toimimaan oman itseni herrana, Pasi selvittää.

 – Kyllä ne pienemmän yrityksen edut ovat aina omaa luokkaansa. Jos esimiehelle tulee jotain asiaa, hän on aina lähellä. Hän myös tietää kuka olet ja pystyy helpommin auttamaan pulmatilanteissa, Tarmo kertoo.

Lisäksi yritys tarjoaa miellyttäviä työsuhde-etuja:

– Meillä on bonuspalkkaus-systeemi eli vuoden tuloksesta jaetaan tietty bonussumma tasan kaikille työntekijöille. Summa vaihtelee firman tuloksesta riippuen lähes yhden kuukauden palkasta aina kahden kuukauden palkkaan asti, miehet kertovat.

 – Sitten meillä on myös oma erillinen tapaturmavakuutus, laajennetut työterveyspalvelut sekä mahdollisuus käydä hieronnassa säännöllisesti, Pasi luettelee.

 – Firman puolesta tulee myös matkapuhelin, lounas- ja liikuntasetelit ja erillisiä liikuntapalveluita sen lisäksi, Tarmo täydentää.

Myöskään ulkomaanreissut eivät ole Teraconissa lainkaan tavattomia:

– Kyllä me olemme käyneet esimerkiksi Liverpoolissa jalkapallo-ottelussa, Saksassa formulakisoissa, Kööpenhaminassa konsertissa… Seppo muistelee.

 – Joka vuosi järjestetään joku isompi tapahtuma ja tietysti sen lisäksi vietetään pikkujouluja ja mahdollisia muita juhlapäiviä. Toissa kesänä olimme esimerkiksi Pälkäneellä vesijettisafarilla, minkä yhteydessä sitten syötiin hyvin ja saunottiin, Pasi jatkaa.

 – Viime vuoden Saksan reissulla käytiin tietysti myös Octoberfesteillä ja hauskanpitoa riitti yllin kyllin, Seppo lisää.

Yrityksen valttikorttina toimiikin sen avoin ilmapiiri ja kommunikaation helppous. Miehet ovat sitä mieltä, että pienessä ja kotimaisessa perheyrityksessä työskentely eroaa merkittävästi suuresta kansainvälisestä organisaatiosta.

– Kaikista hienointa tässä on se, että vaikka olemme pieni yritys, kohteemme ovat suuria. Meillä on isoja asiakkaita, jotka luottavat siihen että hoidamme homman toivotulla tavalla. Olisimme tähän mennessä voineet myydä paljon enemmänkin, mutta oma kapasiteettimme tulee vastaan, Tarmo summaa.

Katso tästä Teraconin avoimet työpaikat!

EI KOMMENTTEJA