Elisa Tani työllistyi Rostek-Tekniikalle rekrytointipalvelu Lavonian kautta viime vuoden marraskuussa varustelutehtäviin. ”Kaikki sujui työllistymisvaiheessa juuri niin kuin piti. Minuun oltiin säännöllisesti yhteyksissä ja tuntui siltä, että minusta oltiin aidosti kiinnostuneita”, Elisa kertoo.

Rostek-Tekniikalla esimiehenä työskentelevän Matti Saariston mukaan samassa haussa palkattiin useampi ihminen Lavonian kautta ja kaikki yllättivät positiivisesti.

Heti mukaan porukkaan

Lavonian työpaikkailmoitukseen törmättyään Elisa meinasi aluksi olla hakematta, sillä tiesi rakennuskoneiden maahantuonnin ja huoltopalvelujen olevan erittäin miesvaltainen ala.

”Aluksi hieman pelkäsin nuorena naisena tulla tälle alalle, mutta pelot haihtuivat parissa tunnissa. Rostek-Tekniikalla ilmapiiri on tosi rento ja suvaitsevainen ja en ole kertaakaan kokenut, että minua olisi ikäni tai sukupuoleni takia kohdeltu eri tavalla. Täällä kaikki ovat olleet tosi mukavia ja kannustavia”, Elisa hehkuttaa.

Asenteella pärjää

Rostek-Tekniikalla työhön haetaan aina ensisijaisesti oikeaa ihmistä. Molemmat Matti sekä Elisa korostavat, ettei tässä työssä välttämättä vuosien kokemus ole se tärkein asia.

”Positiivinen asenne ja into uuden oppimiseen on avain täällä menestymiseen. Aluksi en tiennyt varustelijan työstä mitään, mutta koulutus oli hyvä ja pääsin nopeasti sisään. Tehtävänäni oli aluksi varustella Genie-henkilönostimia asiakkaille turvallisuusvaatimusten ja asiakastilausten mukaisesti. En ollut tehnyt mitään vastaavaa aikaisemmin ja työ oli minusta tosi jännää”, Elisa jatkaa.

Vastuuta nopeasti

Elisan hyvälle tekemiselle annettiin heti arvostusta ja hänet siirrettiin vastuullisempaan palautustarkastajan asemaan Suutarilaan, jossa on alan suurin vuokraamoyksikkö. Nykyään hänen vastuullaan on tarkastaa koko henkilönostimen kaikki toiminnot ennen sen uudelleen vuokrausta asiakkaalle.

”Hienointa nykyisessä asemassa on, ettei koskaan ole kahta samanlaista päivää. Olen täällä oppinut myös sen, että apua pitää uskaltaa kysyä, kun ei vielä osaa tehdä jotain. Meillä kokeneemmat tekijät tulevat aina heti apuun ja opettavat miten homma pitää hoitaa. Tässä ympäristössä ammattiaito kehittyy joka päivä”, Elisa innostuu

Palautetta työstä

Elisa ei ole aikaisemmin tottunut saamaan palautetta työstään, toisin on Rostek-Tekniikalla.

”Elisa on työntekijänä täysi kymppi”, esimies Matti huikkaa väliin. ”Kyllähän se tuntuu mahtavalta saada tuollaista palautetta ja tuntuu aidosti, että omalla työllä on merkitys”, Elisa herkistyy.

EI KOMMENTTEJA