Nykypäivänä työpaikan nappaaminen edellyttää usein alalle soveltuvaa koulutustaustaa tai vaihtoehtoisesti monen vuoden mittaista työkokemusta. Se hankaloittaa erityisesti alan vaihtajien elämää, mikäli koulun penkille palaaminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Onneksi on vielä muutamia erinomaisia työpaikkoja, joihin yleistä tutkintoa ei ole saatavilla lainkaan – eikä sitä näin ollen voida edellyttää. Palokatkoasentajaksi vuosi sitten ryhtynyt Hannu Kakko kertoo työstään:

– Sanotaan näin, että jos rakennuspiirrosten lukutaitoa löytyy, niin tässä työssä pärjää jo pitkälle. Palokatkoasentajan homma pitää sisällään paljon ihan maalaisjärjellä ymmärrettävää asiaa ja niinhän se menee, että työ tekijäänsä opettaa, Hannu toteaa.

Saneeraus Jade kouluttaa työntekijänsä itse, jonka jälkeen opit laitetaan heti käytäntöön. Kurssin tarkoituksena on tutustua päällisin puolin eri aineisiin ja niiden käyttötilanteisiin, mutta suurin osa kouluttautumisesta tapahtuu vasta tosi toimissa.

– Palokatkon perusidea on täyttää seinien, kattojen ja lattioiden läpi menevien putkien reikiä palon kestävällä massalla. Halkaisijaltaan reiät voivat olla mitä tahansa muutaman millin ja metrin väliltä. Koska ammatti on melko tuntematon, suurin osa porukastamme on tullut tänne niin, ettei heillä ole ollut mitään hajua, mitä ovat tulossa tekemään, tiiminvetäjänä toimiva Hannu nauraa.

Uuden yrityksen pitää ansaita asiakkaiden luottamus

Hannu kertoo työnsä olevan hyvin vaihtelevaa päivästä riippuen – kahta samanlaista ei ole.

– Itselläni on pienyrittäjätausta ja tylsistyisin aika äkkiä, jos samaa pitäisi tehdä tunnista toiseen. Ajan joka päivä työmaalle sadan kilometrin päästä, mikä kyllä myös kertoo työn mielekkyydestä paljon, Hannu vinkkaa.

Vaikka Saneeraus Jade on yrityksenä uusi, se on onnistunut jo kahdessa vuodessa vakiinnuttamaan asemansa rakennusalalla.

– Siitä huolimatta, että olemme vielä toistaiseksi pieni ja tuntematon yritys, toimimme suuren pörssiyhtiön SRV:n urakoitsijoina. Heidän johtajansa ovat soittaneet minulle moneen otteeseen, että tekisitkö tämän ja tämän asian, eivätkä ikinä kysele perään, että tuliko ne tehtyä. Siellä on kova luotto siihen, että me kyllä hoidamme sen minkä lupaamme asiaan kuuluvalla tavalla. Asiakkaan luottamus on saavutettu ja se tuntuu hyvin palkitsevalta, Hannu iloitsee.

Hannu painottaa, että Saneeraus Jaden kaikki työntekijät ovat saman arvoisia, ikään, kansallisuuteen tai sukupuoleen katsomatta. Se mikä merkkaa, on työn hoitaminen kunnialla.

– Meillä on täällä sekalainen sakki kaikenlaisia ihmisiä ja kaikki olemme samalla viivalla. Olen opettanut meidän väelle, että kaikista asioista pitää puhua, myös vaikeista sellaisista. Jos jollain on huono olla meidän tietämättämme, työnteosta ei tule mitään, Hannu summaa.

TUTUSTU YHTIÖÖN JA HAE MUKAAN TÄSTÄ!

EI KOMMENTTEJA